Jonas T. Daatland

Maleri

27. september 2008 – 26. oktober 2008

Joakim Lund (f. 1978) utforsker mulighetene innenfor den digitale grafikken. Utgangspunktet for motivene på denne utstillingen er hovedsakelig malerier og fotografier av heller ukjente Hollywood-skuespillerinner fra 1920- og 1930-årene. Sterkt påvirket av Art Deco-estetikken, skaper han særegne arbeider der symmetrien og det kaleidoskopiske og mangefasetterte er sentrale elementer. Fargene og en rik vev av mønster bidrar til å gi bildene en fascinerende lag-på-lag effekt.

Om utstillingens tittel, "The Mirror Conspiracy", sier kunstneren: "Ofte begynner vi med å se etter likheter, skape symmetri når vi møter mennesker. Men så etter hvert begynner forskjellene også å bli interessante for oss. I tittelen på utstillingen ligger også dette med at det speilvendte aldri blir helt rett. Vi er med andre ord ikke slik vi ser oss. I speilet."

Joakim Lund er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, med hovedfag i grafikk - i tillegg har han to studieår fra ESTGAD kunsthøyskole i Portugal.

"Ser man tilbake på de fargefotografiene som ble tatt i min barndom på 1970-tallet, har de hatt en skremmende utvikling gjennom årenes løp. De fleste av disse såkalte "Snap-Shots", ofte fremkalt med kodak kjemikalier, er nærmest på vei til å gli over i det store intet. Fargene er blasse.”

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.