Gunnveig Nerol

Klang-rom

7. februar 2009 – 1. mars 2009

Gunnveig Nerol (f. 1958, bosatt på Hol) har en interessant og mangfoldig kunstnerisk virksomhet å vise til. Etter ferdig utdannelse ved Vestlandets Kunstakademi, dro hun til Japan hvor hun bl.a. gikk to år på kunstakademiet i Kyoto. Dette ble muliggjort av et japansk statsstipend. Hun hadde også separatutstillinger ved to ulike gallerier i Japan.

Interessant er det også at hun arbeider i så ulike media som glass (til utsmykningsoppdrag), maleri og tegning. I Bergen har hun bl.a. utført store glassarbeider i Skjold kirke og i SV-bygget på UiB – i tillegg til å utsmykke Friele Kaffefabrikk med maleri.

Like spennende er hennes samarbeid med den kjente musikeren Terje Isungset i Fekjo Kulturminnepark på Geilo. Her utformet de 7 «lydhus» - der det er mulig for besøkende å gå/klatre igjennom «tegninger i stål», kikke gjennom det fargede glasset og lage ulike lydopplevelser i hvert hus.

Gunnveig Nerol hadde separatutstillinger ved Bergen Kunstforening i 1994 og Galleri Langegården i 1996, der hun viste malerier. Nå er hun altså tilbake på Galleri Langegården med malerier og tegninger på utstillingen «Klang-rom».

«Rommet i bildet» er en viktig side ved arbeidene hennes - og det har flere betydninger:
Det står for både det arkitektonisk byggende ved rommet; arbeidet med rommet gjennom lag, sjikt og kontraster; bildet som resonans - «klang-rom» eller møtested for et indre «tankerom» og det ytre rom vi er i.

www.nerolglass.com

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.