Lars Korff Lofthus

Take It Home

9. januar 2010 – 31. januar 2010

Det umiddelbare, absurde – og grumset mellom høy- og lavkultur er sentralt i Lars Korff Lofthus sitt arbeid. Mange husker Masterutstillingen 2009, der han presenterte en serie reduserte motiver i store format. «Det umiddelbare og kjappe har ein spesiell energi i seg,» sier han. «Det handlar ikkje om å skynda seg eller om å vera påtatt ekspressiv, det handlar om å vera sjef og om å laga dei bileta eg har lyst å sjå».

Det siste halvåret har kunstneren interessert seg for begreper som tilhørighet og rastløshet. Gjennom maleri, tegning, tekst og installasjon undersøker han ulike elementer rundt det å høre til. «Eg har arbeidd frå ein nokså følete posisjon» sier han. Likevel er han bevisst de grepene han tar: «Eg hadde ikkje brukt sentimentale verkemiddel dersom eg ikkje trudde at arbeidet hadde eit universelt potensiale».

I høst har Lars Korff Lofthus bodd og arbeidet i Berlin, gjennom et arbeidsstipend. De fleste av arbeidene på utstillingen er produsert i Berlin.

Lars Korff Lofthus (f. 1978) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, avd. Akademiet og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Se også hans nettside.

Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.