Jarle Teigen Olsen

Maleri

3. desember 2010 – 22. desember 2010

Jarle Teigen Olsen (f. 1969) er utdannet ved Statens Kunstakademi (1991 – 95) og ved Complutense Universidad de Madrid. Han har hatt en rekke utstillinger, bl.a. i Christiansands Kunstforening, Tromsø Kunstforening og Oslo Kunstforening, i tillegg til utstillinger i utlandet. Hans utstilling i Galleri Kronstad Hovedgård i 2006 vakte berettiget oppsikt blant publikum.

I hans malerier balanseres det figurative og det abstrakte i en rik vev av former og farger, som også kan gi assosiasjoner til tapeter og tekstilmønstre gjennom repetisjon av former. I det repeterende ligger det også et annet aspekt: bildet som meditasjonsobjekt blir tydelig. Bildene fremstår ofte som bygget opp av tallrike lag – noe som skaper en illusjon av dybde – samtidig som det dekorative i figurer og former holder bildet i flaten.

Til grunn for motivene ligger naturen i all sin mangfoldighet – skog, kratt og fugler han observerer fra et lite torp i Sverige. Når dette knyttes til til inspirasjonen fra japanske tekstiler og arabisk arkitektur og dekor, oppstår det egenartede og bokstavelig talt fabelaktige bilder.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.