Geir Yttervik

there ain't no easy way out

5. februar 2011 – 27. februar 2011

Geir Yttervik (f. 1955) bor og arbeider i Oslo og har sin utdannelse fra Statens Kunstakademi. Han er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Sørlandets Kunstmuseum, StatoilHydros kunstsamling, Den norske Bank og Universitetet i Bergen.

Karakteristisk for Ytterviks bilder de senere årene er nærheten til filmens billedspråk.

Kunstneren om sine arbeider: «Mine bilder er tegnet fra min egen forestillingsverden, fra direkte opplevelser, fra massemedia og fra kunsthistorie - som et direkte spørsmål om hva som er autentiske opplevelser. I en verden som overflommes av bilder kan alt og ingenting ha verdi og samtidig være et utgangspunkt for et kunstnerisk prosjekt. Mine malerier konstruerer bilder du føler at du har sett før. De spiller på en følelse av gjenkjennelse eller det hjemlige. Dette tillater meg å sammeligne mine bilder med film. Jeg lyssetter og komponerer bildet slik at det passer med det jeg vil uttrykke. Dramatiserte - men uten dramaets utagering. Mer som stille øyeblikk i kjølvannet av en hendelse, eller like før. Jeg prøver å skape fiksjoner som har noe av det arketypiske over seg. Bygget opp omkring våre felles myter og underbevisste lag.»

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.