Trudi Jaeger

Touching Down

17. september 2011 – 9. oktober 2011

Utstillingen Touching Down er første fase av langtidsprosjektet «Small house – a place in space» av Trudi Jaeger. På Galleri Langegården viser hun nye serier av tegninger og malerier i nye format, på japansk papir og lerret.

I tillegg til malerier på vegg vil tegninger presenteres over hverandre på bord i utstillingen. Gjennom det øverste arbeidet vil man kunne skimte de underliggende. Kunstneren vil være til stede i galleriet på utvalgte datoer, for en serie performancer, stille visninger av de underliggende bildene. Her vil betrakteren få oppleve relasjonene og dynamikken i de ulike seriene, og rommet mellom betrakter og kunst vil aktiviseres.

Jaegers arbeider tar utgangspunkt i lysets skjørhet idet det berører et rom. Hun er opptatt av hvordan rom blir til, hvordan rom blir fylt. Kunstverkene er improvisasjoner over hverdagen, tett forbundet med en utforsking av vår tilstedeværelse.

Jaegers prosessorienterte form for tegning er forbundet med action painting, og er å ligne med en meditativ performance. Essensen av denne form for tegning ligger i penselens berøring av papiret. Ulike papirsorter berøres så vidt av penselen, på flere måter og med forskjellige tempi. Improvisasjon er for det meste intuitiv, men en usynlig struktur er likevel til stede. I prosessen følger hun hele tiden et organiserende system. Bildene viser en form for formalitet, et strengt valg av strøk i oppbygningen av en tonal klang.

Trudi Jaeger er en britisk kunstner bosatt i Bergen. Hun har sin utdannelse fra St.Martins School of Art, London og Goldsmiths’s College, London. Jaeger har hatt en rekke soloutstillinger, senest «A state of mist» (2008) på Galleri Ask, Åsgårdsstrand og «Works on paper» (2007) på Galleri Semmingsen, Oslo. I tillegg har hun deltatt på flere gruppeutstillinger og hennes arbeider er innkjøpt av offentlige og private samlinger. Hun har tidligere stilt ut på Galleri Langegården i 2001, 2005 og 2008.

For mer informasjon kan du besøke trudijaeger.no.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.