Torill Nøst

Kammerspiele

22. oktober 2011 – 13. november 2011

Torill Nøst er et velkjent navn innenfor norsk fotokunst. Hun har sin utdannelse fra Vestlandets Kunstakademi 1974 – 78, Det Kgl. Danske Kunstakademi 1978 – 79 og Jan van Eyck Academie i Maastricht 1982 – 84. Hun har en rad utstillinger i inn- og utland bak seg og er innkjøpt til bl.a. Gullfaks A, Bergen Billedgalleri, Norsk Kulturråd, Universitetet i Stavanger og Høyskolen i Agder.

Forrige gang hun stilte ut i Galleri Langegården var i 2005 med «Vermeerkonnotasjoner» - en utstilling som vakte mye oppmerksomhet, ikke minst gjennom hennes iscenesettelse av Vermeers «Pike med perleøredobb».

Bildene til denne utstillingen - «Kammerspiele» - er fotografier i svart/hvitt. Interessant er det at hun denne gangen, ved hjelp av enkle grep, forandrer også rommene i galleriet.

I det første rommet viser hun fire analoge, iscenesatte fotografier. Bildene er av en kvinne (?) som gjør fremmede/gjenkjennelige gester – tolkningen avhengig av betrakterens blikk. Spørsmålet som stilles kan være: Utfordrer hun oss? De digitale fotoene som vises i det andre rommet, er som stills fra en film. Vi ser en person inne i en skog, men får ikke helt tak i hva som foregår.

Utstillingen er støttet av Bergen kommune og Norsk kulturråd.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.