Silje Heggren

Malerier

6. oktober 2012 – 28. oktober 2012

Åpning lørdag 6. oktober kl. 14.00.

Kunstsamler Kristoffer G. Vassdal åpner utstillingen.

Silje Heggren (f. 1978 i Bergen) er etterhvert et kjent navn innenfor det bergenske kunstliv. Hennes serier av bilder fra flyplasser og ikke minst av festende utelivsmennesker har blitt lagt merke til av et kunstinteressert publikum. På den nye utstillingen i Galleri Langegården retter Heggren blikket mot New York.

Hennes arbeider er lett gjenkjennelige - umiskjennelige i sitt særpregede popkunstlignende uttrykk, som likevel rommer et underliggende alvor.

Teknisk og stilmessig fokuserer Heggren på det som skaper avstand til betrakteren - det kontrollerte og tegneserieaktige uttrykket. Men når man studerer bildene nærmere, dveler ved dem, blir bildene mer urovekkende og tvetydige. Forskyvninger i format og surrealistiske elementer trer frem i kontrast til det kontrollerte og perfekte i utførelsen. Slike "brudd" fanger betrakterens interesse og undring.

Biter av fotografier fra New York settes sammen og utgjør et løselig utgangspunkt for maleriene Heggren viser. Men det er i tett dialog med lerretet at hun utfører en stor del av det kunstneriske arbeidet: Det er blant annet da arbeidet med farger og utflatning av motivet foregår.

Silje Heggren har sin utdannelse fra KHiB avdeling Kunstakademiet (2002) og Kunstakademiet i Helsinki. Hun har stilt ut blant annet i Galleri Bouhlou, Bergen Kunsthall og KunstGalleriet i Stavanger og er innkjøpt av bl.a. Bergen Kunstmuseum, Norsk Kulturråd og Statoil. Heggren har tidligere laget musikk, video- og lydinstallasjoner, designet platecovere og arbeidet som DJ, radiovert og kurator.

Bilde 1

Prosjektrommet: Lantao Zhao

Keramiske arbeider

Galleri Langegården har vært så heldig å få anledning til å vise keramiske arbeider av Lantao Zhao – som arbeider ved Jingdezhen Ceramic Institute i Kina. Jingdezhen kan regnes som et hovedsete for keramikken i Kina – og Lantao Zhao fremviser en særegen kombinasjon av tradisjon og innovasjon i sine skulpturer.

Han arbeider bl.a. med celadon-glasur, som har en lang kinesisk tradisjon. Hans arbeider hvor lotusblomsten er et sentralt element, har blitt en form for "signaturarbeider". Figurer i dyp kontemplasjon, vendt innover i seg selv, ledsages av lotusblomster og -stengler. Lotusplanten er i østlig mystikk et symbol på skaperkraft, oppvåkning og renhet.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.