Karen Rebekka Vasstrand

I skyggen og i lyset

16. februar 2013 – 24. mars 2013

En ny utstilling av Karen Rebekka Vasstrand er hver gang en begivenhet.

På helt særegent vis greier hun å fortelle noe om menneskets indre verden, gjennom å male den ytre verden.

Det hun fremstiller, er gater og hus i en by – en by som kan identifiseres som Bergen. Gjennom bruken av farge, strøk, komposisjon, lys og skygge, bygger hun imidlertid opp omkring opplevelsen av bildene som indre landskap, i like høy grad som ytre.

Ikke minst hennes mesterlige bruk av lys- og skyggevirkninger, bidrar til å skape en helt bestemt stemning i bildene. Utstillingens tittel, “I skyggen og i lyset”, peker på en dualisme som er sentral i ethvert menneskeliv – i den indre såvel som i den ytre verden.

Gjennom slik å peke mot det allmenngyldige, mot sentrale sider ved det å være menneske, blir Vasstrands bergenske bylandskap helt og holdent universelt.

Slik er hun i slekt med kunstnere som Edward Hopper og Giorgio de Chirico – også de lot bylandskapet stå frem som metaforer for menneskets indre verden.

Karen Rebekka Vasstrand er oppvokst i Bergen. Sin utdannelse har hun fra Vestlandets kunstakademi og Warszawa kunstakademi. Hun har siden sin debututstilling i Bergen Kunstforening i 1980, hatt et utall av utstillinger over hele landet. Vasstrands arbeider er innkjøpt til bl.a. Gullfaks B og C, Norsk Kulturråd og Hordaland Fylke – og hun har utført en rekke utsmykninger, bl.a. til Bergen Nye Landsfengsel og Ulset Sykehjem.

Utstillingen er støttet av Bildende kunstneres hjelpefond.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.