Inger Bergitte Sæverud

Minneutstilling

21. mai 2013 – 16. juni 2013

Åpning tirsdag 21. mai kl. 18:00.

Gunnar Danbolt vil holde åpningstalen og presentere boken "Under en farget himmel",en kunstnerbiografi om Inger Bergitte Sæverud.

Inger Bergitte Sæverud (1938-2008) var en markant bergensk kunstner som i forlengelsen av Pariserskolen arbeidet med en kunst som hadde naturen som sitt utgangspunkt. Det betyr at den natur som omgir oss og som betød så mye for henne, stundom opptrer direkte på lerretene hennes, men oftere er det opplevelsen av landskapet som kommer til uttrykk i bilder som kan karakteriseres som poetisk-musikalske i en abstrakt-organisk form. Også portretter var en sjanger Sæverud dyrket – hun har malt både familie-, venneog kunstnerportretter. Og rent teknisk spente arbeidene hennes fra tegning, grafikk og akvarell til collage, akryl og tempera.

Hun var  utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, Werkkunstschule i Münster og som hospitant ved Konsthøgskolan i Stockholm. Hennes hovedgalleri var Galleri Langegården der hun hadde separatutstillinger ca. hvert annet år fra 1982 til 2008. Hun hadde også separatutstillinger i Oslo, Gøteborg og Stockholm. Hun deltok en rekke ganger på Statens Høstutstilling, Vestlandsutstillingen og på kollektivutstillinger i Palermo og Bari i Italia. Hun er innkjøpt av bl.a. Bergen Billedgalleri, Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd, Riksgalleriet, Bergen Kommune, Hordaland Fylkeskommune, Sveriges Bohus Landsting, Gøteborg Konstnämd og Statens Konstråd i Stockholm.

Inger Bergitte Sæverud mottok en rekke priser og stipendier. Herunder Statens Garantiinntekt for kunstnere fra 1984. På denne minneutstillingen vil vi forsøke å vise noe av bredden i hennes kunst. Fra portretter via akvarell og grafikk til de senere arbeidene på lerret.

Pressemelding

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.