Anne-Sophie Blytt

Maleri

24. august 2013 – 15. september 2013

Fargen står helt sentralt i Anne-Sophie Blytts bilder. Når hun nå stiller ut i Galleri Langegården for tredje gang, fortsetter hun sin maleriske utforskning av fargen. Hun benytter ikke olje eller akryl, men eggtempera - en meget gammel teknikk som skaper en helt spesiell matt glans. For Anne-Sophie Blytt, som har arbeidet med eggtempera i en årrekke og mestrer denne teknikken til fulle, er den det ypperste redskap for å få frem dybde og intensitet i fargene såvel som transparente virkninger. Ikke minst tilfører temperafargene en særlig stofflig sanselighet til hennes bilder.

Bildenes motiver er besnærende enkle og rene: geometriske former og organiske mønster. Slik setter Anne-Sophie Blytt "strenge rammer" om sitt kunstnerskap. Den uvanlige fargebruken og de subtile kvalitetene som temperamediet tilfører, gir en lekenhet og mykhet som står i kontrast til det enkle, stramme uttrykket.

Anne-Sophie Blytt (f. 1953, bor og arbeider i Bergen) er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi fra 1977 til 1982 – med lærere som Marianne Heske og Morten Krohg. Hun er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Bergen Billedgalleri og Johan Stenersen og har utført en rekke utsmykninger, bl.a. av Gullfaks C-plattformen, Oseberg C-plattformen og Bergen Landsfengsel. Hun er også innkjøpt bl.a. til Helse- og Sosialdepartementet/Ministerkontoret, Statoil og Wikborg & Rein Advokatfirma.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.