Harald Lyche

Aera

30. august 2014 – 21. september 2014

"Harald Lyches arbeid har så sterk egenart at det lar samtiden stå igjen som det øyeblikket den er." (Fra Tommy Olssons anmeldelse "Wam-bam, the painter man!" i Morgenbladet av Harald Lyches utstilling i Rådhusgalleriet Oslo, februar 2012.)

Det er ni år siden Harald Lyche (f. 1962) ga slipp på sitt atelier på Vålerenga. Siden da har han skapt sine verk en rekke forskjellige steder. Han har gått opp skibakken Grefsenkleiva og oppe har han komponert et verk på medbrakt lerret, tubene, pensler terpentin liggende i en rød skulderveske, vanligvis brukt av elektrikere. Dette verket havnet siden i Sandefjord, hos Terje. Verk har kommet til sentralt i Oslo, i Østmarka og en rekke andre steder, helst i friluft under himmelens orkestrerte variasjoner, og gjerne der en kan skue det bevegelige ellers, vannets mystiske natur og alt det som tilhører universet, stjernene og vårt indre.

«Mitt Observatorium» er en betegnelse Lyche har dannet for stedet som har tatt over som hovedsete for hans arbeide, nemlig Nordre Bastholmen, kjøpt av Jens og Wenche Dedichen, - hans mors foreldre i 1958. Det er der han helst arbeider nå. Harald Lyche arbeider derved i det utløpet han kommer fra, og han dikter frem fortellinger. To nye grafiske trykk er tatt med i utstillingen. Velkommen!

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.