Torild Stray

scapes & skulls
new paintings & prints

18. april 2015 – 10. mai 2015

Åpning 18. april kl. 18–20. Tale ved Bodil Friele.

“It is my artistic vision that brings life to my paintings and as living works of art, Painting maintains an important position in the art world because it has the ability to mirror the human condition and reveal new dimensions to life.“

Utstillingen består av en serie på 11 «Skulls» malerier og 8 nye «Scapes» malerier samt 4 nye, ulike dyptrykk (intaglio) produsert i Strays fabrikkatelier i Bergen. “SCAPES & SKULLS” er en videreutvikling av Strays velkjente by-, natur- og figurbilder. De nye bildene er en forlengelse av New York skyline-bildene som hun laget i World Trade Center. Inkorporert i bildene er bl.a. naturelementer fra et maleprosjekt på Radøy og figurasjoner av mennesker. Maleriene er poetiske og maleriske.

En serie med “SKULLS” basert på en skulptur hun laget av samme tema, er inkludert i utstillingen. Her arbeider kunstneren fra observasjon med utgangspunkt i det hun ser i de skiftende lys og farger som oppstår. Bildene synes å belyse vår tids uro.

Stray om sine nye arbeider:

“Etter over 20 år i NYC , omgitt av det totalt urbane, har naturen og det vestlandske stemningsleie fått en ny innflytelse på arbeidet mitt. De ulike elementene har nå begynt å smelte sammen i nye bilder.Det er min kunstneriske visjon som driver bildene frem i lyset. Maleriet har fått en ny aktualitet i vår tid og gjenspeiler nye dimensjoner av virkeligheten og den menneskelige tilstand.“

Torild Stray er utdannet fra Universitetet i Bergen/kunsthistorie, Strykejernet kunstskole i Oslo, Nordic Art School i Finland, Valand Art Academy i Gøteborg og The New York Studio School of Drawing, Painting and Sculpture. Stray har hatt en rekke separat- og gruppeutstillinger i Norge og i USA og har bl.a. mottatt kunststipend fra NY Times.Torild Stray bor og arbeider som kunstner i Bergen og i New York. Nylig hadde Stray et storformat malerioppdrag fra Hotel Neptun i Bergen.

Se også tstray.com og artikkel i Bergensavisen.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.