Svein Mamen

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Op-dikt

29. august 2015 – 20. september 2015

Åpning lørdag 29. august kl. 14 - 16.

Svein Mamen (f. 1955 / bor og arbeider i Oslo) skaper arbeider med stort særpreg. På de siste utstillingene har han beveget seg bort fra maleriet og i retning det han karakteriserer som ulike typer tegning i rommet. Det dreier seg om frittstående og vegghengte objekter av stor variasjon, originalitet og lekenhet . Han benytter seg i alle verkene av «simple" materialer som grov treplank, plastslanger, ståltråd og gips. De klare, lysende fargene som objektene blir malt med, bidrar til å gi dem en helt egenartet karakter. Assosiasjonene går både i retning organiske og uorganiske former. Overordnet er imidlertid dét at arbeidene synes å ha en rytme og romlighet som assosierer til musikk og poesi - verkene fremtrer som visuelle paralleller til disse kunstformene.

Svein Mamen har sin utdannelse fra Vestlandets Kunstakademi (1976–81) og er innkjøpt til bl.a. Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Bergen Billedgalleri, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Oslo Kommunes Kunstsamlinger. Han har også utført hovedutsmykningen av Gullfaks C-plattformen.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.