Feng Xian Lin

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Fargerike 33 A

24. oktober 2015 – 15. november 2015

Åpning lørdag 24. oktober kl. 14-16. Innledning ved Bjørn Inge Follevaag / musikalsk innslag ved Zheng Yuyue.

Feng Xian Lin (født i Kina i 1960) har hatt et stort antall utstillinger i inn- og utland og har arbeidet i ulike medier som foto, akvarell og kalligrafi. Flere bøker er utgitt i samarbeid med Jan Erik Willgohs - den siste i 2014: «Traces - Portraits of Chinese Minorities». De senere årene har hun virkelig blitt fanget inn av de muligheter oljemaleriet tilbyr. På denne utstillingen i Galleri Langegården - som på den forrige i 2012 - er det arbeider utført i olje på lerret hun viser . Feng Xian Lins malerier fremstår på samme tid som sanselige og dypt kontemplative - arbeider med både varhet, kraft og stor skjønnhet. Hun tar denne gang utgangspunkt i de nære omgivelser - hus og hage, hjemmet i Statsminister Michelsensvei 33 A. Som hun selv skriver:

"Statsminister Michelsensvei 33a på Paradis er mitt hjem. Dette er et spesielt og vakkert sted. Og som en ser, er både begrepene PARADIS og STATSMINISTER i navnet. Jeg føler meg priviligert som har hatt dette som bosted i 20 år. 33 A har også en vakker og fruktbar have på1,7 mål. Haven er full av blomster om våren og bugner av frukt og bær om høsten. Her finnes eple-, plomme- kirsebærtrær. Haven har også mange ulike typer bær, som rips, solbær, stikkelsbær og ville bringebær, og et stort felt med rabarbra. Tidlig vår titter krokus og påskeliljer frem. Senere blomstrer frukttrærne, tulipaner, asalea, rhodondendron, roser, jasmin og mange lokale markblomster. Også sjeldne og eksotiske valmuer viser seg frem.

Blomstene beriker området med sin velduft, vakre farger og fasonger. De tiltrekker seg bier, andre insekter og et yrende fugleliv. Langs gjerdet neden-for haven renner en bekk hvor noen stokkender og et skogduepar holder til. Huset 33 A er et over 100 år gammelt tømmerhus fyllt med gammelt og nytt, og med både asiatisk og vestlig personlighet. Alt dette er motiver og utgangspunkt for mine malerier. Kvalitetene i motivene følger meg inn i mine bilder. Jeg er takknemlig for at 33a har brakt så mye glede og inspirasjon inn i mitt liv og kunst."

Se også fengxianlin.com.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.