Kari Hjertholm

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

taktil tekstil

12. mars 2016 – 10. april 2016

Åpning lørdag 12. mars kl. 14.00. Åpningstale ved Kari Dyrdal.

Hjertholm (f. 1954) har i over 30 år laget tekstile arbeider holdt mellom svart og hvitt. Hun har nylig tatt et sprang i en koloristisk retning. I Galleri Langegården viser hun arbeider fra begge periodene. Hun ønsker å få til en poetisk musikalitet der hvert arbeid har sin egen visuelle klang. Ettersom man beveger seg i rommet, danner lysets spill et subtilt og poetisk skifte mellom bunnfargen og en delvis transparent overflate. Verkenes tolkning er åpen og overlates til betrakteren.

Teknikken Kari Hjertholm benytter i de i de koloristiske arbeidene, er en variant av en gammel og tidkrevende flossteknikk, også kalt tufting. Tusenvis av små løkker av tynn tråd er sydd ned i bunnmaterialet med et håndholdt lite verktøy, sting for sting. Arbeidene holdt i skala mellom svart og hvitt er laget med utgangspunkt i et tekstilt råmateriale laget i samarbeid med tekstilindustrien i Arna, idet produksjonen var i ferd med å nedlegges. Materialet er bearbeidet videre enten ved å fjerne tråder så bunnen trer fram og danner tegningen, eller formet til et stort antall kuler, sydd sammen til et helhetlig arbeid.

Kari Hjertholm har studert tekstil ved Kunst og Håndverkskolen i Bergen, og maleri ved Vestlandets Kunstakademi og Valands Konsthögskola i Göteborg. Hun har hatt flere separatutstillinger og ellers deltatt på en rekke utstillinger, blant annet flere ganger på Høstutstillingen. Hjertholm’s arbeider er innkjøpt til blant annet Bergen Billedgalleri og Vestlandske Kunstindustrimuseum (Kode), og Kunstindustrimuseet i Oslo. I år ble et større arbeid kjøpt inn til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim. Hun har mottatt flere stipend gjennom årene, deriblant Statens Garantiinntekt, og hun har stått for flere utsmykninger.

Se også karihjertholm.no.

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.

NB: Galleriet er stengt i påsken, unntatt palmesøndag 20. mars.

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.