Silje Heggren

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

UTOPOLIS

25. november 2016 – 21. desember 2016

SILJE HEGGREN: «UTOPOLIS»

Åpning i Galleri Langegården fredag 25. november kl. 19 - 21

Silje Heggren (f. 1978 i Tromsø, oppvokst i Oslo og Bergen) har gjort seg sterkt bemerket som kunstner helt siden hun gikk ut fra KHiB avdeling Kunstakademiet i 2002. 

Hun har stilt ut blant annet i Galleri Bouhlou, Bergen Kunsthall og KunstGalleriet i Stavanger og er innkjøpt av bl.a. Bergen Kunstmuseum (KODE), Norsk Kulturråd og Statoil. Heggren har tidligere laget musikk, video- og lydinstallasjoner, designet platecovere og arbeidet som DJ, radiovert og kurator. Hun holder for tiden på med en Master i kunsthistorie. Dette er hennes andre separatutstilling i Galleri Langegården.

 

Tittelen på utstillingen er UTOPOLIS. Det er satt sammen av ordene utopia og metropolis, som betyr henholdsvis et sted som ikke finnes og en storby. 


Hennes arbeider har et særpreget popkunstlignende uttrykk, som likevel rommer et underliggende alvor. Teknisk og stilmessig fokuserer Heggren på det kontrollerte uttrykket. Men når man studerer bildene nærmere, blir de mer urovekkende og tvetydige. Forskyvninger i format og Escher-aktige «umulige» og surrealistiske elementer trer frem i kontrast til det kontrollerte og perfekte i utførelsen.

Om sine arbeider har Heggren sagt: "Min kunst er direkte, iøynefallende – tilsynelatende enkel. Min kunst er en projisering av temaer som opptar meg, hvor det ofte ligger mange lag og mye dybde i temaet, men hvor utførelsen gjør at bildene også kan oppleves som rene estetiske verk.»

Se også: http://www.siljeheggren.com/Selected-works

 

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.