Ida C. Helland-Hansen

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

"Feltarbeid"

4. februar 2017 – 5. mars 2017

Åpning i Galleri Langegården lørdag 4. februar kl. 13.00 - 15.00.

Stein Urheim spiller kl. 13.00

 

Ida C. Helland-Hansen (f. 1963) er en sentral kunstner i det livskraftige miljøet av tekstilkunstnere i Bergen.

Hennes arbeider er innkjøpt til en lang rekke foretak og offentlige etater som f.eks. Helse- og Sosialdepartementet og Utenriksdepartementet – med de tre store verkene til statsministerens kontor som det mest kjente. Helland-Hansen står også bak en mengde utsmykninger - bl.a. til "Troll"- og "Brage"-plattformene, Freia Marabou, Hansaparken og Bergen Landsfengsel. I tillegg har hun utført et 22. juli-minnesmerke på Osterøy ungdomsskole, et verk Gunnar Danbolt gir en analyse av, i sin bok «Frå modernisme til det kontemporære. Tendensar i norsk samtidskunst etter 1990».Ida C. Helland-Hansen har kalt sin utstilling "Feltarbeid", blant annet fordi flere bilder er bygget opp av felt og prosessen kan sies å minne om en slags "utgraving":
“Jeg bygger opp bildene mine lag for lag. Det er bomullslerret i bunnen og silkepapir oppå. Det gir en struktur i flaten som jeg liker; nesten som gammelt pergament. På denne bunnen maler jeg - så blir noen felt dekket av en flytende gummi, hvorpå jeg igjen maler. Lag på lag. Til slutt taes gummien vekk, og jeg avdekker noen "funn". Jeg prøver alltid å overraske meg selv.»

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.