Sigrid Szetu

Bilde 0

Bilde

Maleri

30. september 2017 – 22. oktober 2017

Åpning i Galleri Langegården lørdag 30. september kl. 14.00

Utstillingen åpnes av Mei Szetu.

 

Det er 10 år siden Sigrid Szetu sist stilte ut i Bergen, byen hun i mange år hadde som sin base. I 1983 var hun en av stifterne av det toneangivende og banebrytende Galleri 3,14 som brakte kunst fra hele verden til Bergen - og som førte henne som en av de første vestlige kunstnerne til utstillinger i nasjonalgalleriene i Beijing, Calcutta og Ulan Bator. Hun har sin utdannelse fra Camberwell School of Art i 1976 -  etter dette bodde og arbeidet hun på Borneo i 7 år, en tid som har satt tydelige spor i hennes kunst. 

Men da Szetu i 2003 flyttet nordover, til Nyksund i Vesterålen, gikk hun inn i en ny fase  i sitt kunstnerskap. For Szetu har Nyksund hatt en enorm betydning: Det å leve der i stillheten og det dramatiske landskapet har virket forløsende på henne som kunstner. Her har hun funnet den roen og de omgivelsene som har satt henne i stand til virkelig å gå dypt inn i arbeidet. Og for Szetu er det ikke mørket som dominerer den nord-norske vinteren: «Fargene i mørketiden er så spektakulære», sier Szetu selv i en samtale med kunstkritiker Trond Borgen i 2016. Uten kunstig belysning, trer det fram et vell av farger i vintermørket.

Om Szetus arbeider sier Trond Borgen: «Hun formidler en fargenes mystikk, en eksotisk, hemmelighetsfull verden som rører ved grunnleggende følelser i oss» (Kunstnersamtale i Kabuso, 2016).

 

 

Se også: http://www.sigridszetu.com

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.