Feng Xian Lin

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Naturens gaver

28. oktober 2017 – 19. november 2017

Utstillingsåpning i Galleri Langegården lørdag 28. oktober kl. 14.00. 

Åpningstale ved Gunnar Danbolt.

……………………………………………………………………………..

Feng Xian Lin (f. 1960 i Kina) har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Changsha, Hunan. Hun har stilt ut i Berlin, London, Paris og flere steder i Kina - i tillegg til utstillingssteder i Norge.

Til Bergen kom hun i 1996, og hun har i disse årene arbeidet med foto, kalligrafi, akvarell; hun har skrevet , designet og illustrert barnebøker og utgitt andre bøker. For ca ti år siden gav hun seg i kast også med maleri på lerret. Å arbeide slik med olje og akryl på lerret er ikke noe man tradisjonelt har gjort i Kina - og Lin hadde ingen erfaring med dette herfra. Likevel, gjennom energisk arbeid i ti år, har dette blitt hennes foretrukne medium. Imponerende er det at hun evner å tilføre mediet noe nytt - hennes malerier har en følsom og levende tilnærming til naturmotivene, noe som kan sees i farger, strøk og ikke minst komposisjon.

På utstillingen vil også hennes skisser til bildene være å se, i tråd med hennes ønske om å skape interesse for selve arbeidsprosessen - tilblivelsen av et maleri. 

Feng Xian Lin skriver: "En kjent kvinnelig forfatter, Yan Jian, har et utsagn som beskriver min arbeidsprosess: Ønskes parfyme av beste kvalitet og med den edleste duft, da kreves det mange runder med bearbeiding av blomsterfrø og planter, i tillegg til mye kjærlig omsorg. Dess mer arbeid, dess mer duft.»

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.