Frank Brunner

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Balanse

22. mai 2018 – 17. juni 2018

Maleri og grafikk.

Åpning av utstillingen tirsdag 22. mai kl. 19.00.

Musikalsk innslag ved TALK - Linn Cathrin Taklo/Torgeir Iversen.

Det er en begivenhet når Frank Brunner nå for første gang stiller ut i Bergen. Brunner (f. 1971, Kristiansand) blir regnet som en av de mest sentrale, yngre norske kunstnerne - hans medium er maleri og grafikk, ofte i store formater. Etter å ha bodd og arbeidet i New York i nesten 13 år, returnerte Brunner i 2011 til Norge. Han har nå sitt atelier i Oslo og representeres av Galleri Haaken, i tillegg til at han jevnlig stiller ut i New York. Brunner har sin utdannelse fra Yale University, Statens kunstakademi i Oslo og Ilya Repin Statsakademi, St. Petersburg. I 2012 hadde Brunner en stor retrospektiv utstilling i Haugar Kunstmuseum.

Frank Brunners billedunivers fremstår som drømmende og følelsesladet. Arketypiske motiver som tente lys, rennende vann og speilinger gir gjenklang i betrakterens indre. I sin malemåte veksler Brunner mellom det klare, utpenslede og det slørete, uklare i ett og samme bilde. De oppløste konturene gir en flimrende, bevegelig – nesten filmatisk – effekt. De stramme, klare elementene skaper kontrast og spenning. Det sivilisasjonskritiske ligger som en undertone i mange av hans bilder: Rekke på rekke med bikuber og hvitkledde birøktere gir assosiasjoner til naturens sårbarhet i menneskets tidsalder. Andre motivkretser som kofferter stablet oppå hverandre eller stående mellom trærne i skogen, peker på menneskets uro og rastløse bevegelse i verden.

 

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.