Yngve Henriksen

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Nye malerier

29. september 2018 – 21. oktober 2018

Åpning av Yngve Henriksens utstilling lørdag 29. september kl. 14.00-16.00

Kunstneren vil innlede med noen ord om sine arbeider.

 

I Yngve Henriksens virke som kunstner, er det ingen motsetning mellom det lokale og det internasjonale: Han skaper kunst i verdensklasse i sin hjemby Svolvær. I en årrekke har Henriksen (f. 1965 Svolvær) utforsket lyset og landskapet i Lofoten, det er en utømmelig kilde til inspirasjon.

Kunstneren om sine arbeider:

«Jeg arbeider med tilstandsrapporter som reflekterer livet mitt og landskapet jeg bor og arbeider i, Lofoten. Det handler om røtter, identitet, minner, og min egen historie på mange måter. Dette landskapet eier støy og stillhet, styrke og vemod. Det bor et stort lys i det, og et stort mørke. Alt dette interesserer meg, og har alltid vært sentralt i mitt kunstnerskap. Utstillingen omfatter malerier fra de siste to årene. Jeg arbeider med tempera og olje på lerret. Jeg er opptatt av maleriet som språk, og forskningen som bor i det både visuelt og teknisk i forhold til virkemidler og metoder. Fra et mere figurativt uttrykk er jeg i en prosess mot et mere abstrahert og forenklet uttrykk. Utstillingen forteller om denne prosessen.

Yngve Henriksen er innkjøpt til bl.a. DnB, Statoil, NRK, Sveriges Television, H.M. Dronning Sonjas kunstsamling, Universitetssykehuset i Tromsø og Høgskolen i Oslo og Akershus. Han står også bak utsmykninger i bl.a. Oslo Tinghus og Hurtigruten M/S Finnmarken. Gjennom nesten 30 år som kunstner, har han hatt et utall utstillinger i inn- og utland. Se hans CV her: yngvehenriksen.no 

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 91 56 67 88. Åpningstider: torsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.