Jan Erik Willgohs

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

innlevelse - utlevelse Malerier

27. oktober 2018 – 18. november 2018

Åpning av utstilling lørdag 27. oktober kl. 14 - 16.30

Åpningstale ved Trude Drevland

 

Jan Erik Willgohs (f.1952 i Bergen) er et sentralt navn i det bergenske kunstliv. I noe nær en mannsalder har han arbeidet som kunstner og hatt et utall utstillinger i inn- og utland. Til Galleri Langegården kommer han for ellevte gang. Forventningen til hans utstilling er stor blant hans tallrike publikum.  

Hans malerier er kjøpt inn til en rekke samlinger som Samtidskunstmuseet i Oslo, Bergen Kunstmuseum (nå KODE), Norsk Kulturråd og Statens Konstråd i Stockholm. I 2013 ble et maleri av Jan Erik Willgohs valgt ut til å pryde diplomet for Nobels Fredspris, en utmerkelse som henger høyt. Willgohs har sin utdannelse fra Statens kunstakademi, Oslo; Konsthögskolan, Stockholm og Royal College of Art, London.

 

Jan Erik Willgohs om sine arbeider:

"For meg er det en klar forutsetning for å lede et bilde mot resultat, at prosessen bygger på et innhold. Dette innholdet kan være en refleksjon over levd liv, som en dagbok, eller en pekepinn mot noe jeg søker meg mot. 

En udefinert lengten som først finner sin form når jeg kan gjenkjenne den på lerretet. I dette møter innlevelsen utlevelsen. Innholdet struktureres, med farge og komposisjon, hovedsaklig inn i to motivkretser: vekstenes frodige liv og himmelens frie bevegelser.

Denne prosessen avsluttes i atelieret og i det ferdigmonterte gallerirommet. Når andre her, eventuelt, får kontakt med bildene, oppstår en ny og unik kommunikasjon, løsrevet fra mitt personlige virke og opprinnelige hensikt."

 

Se kunstnerens nettside her: http://www.willgohs.info

 

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.