Pål Vigeland

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Når metall blir til natur

21. mai 2019 – 16. juni 2019

Søndag 26. mai kl. 14.00: Kunstnersamtale mellom Pål Vigeland og kunsthistoriker /forfatter Jorunn Veiteberg i galleriets lokaler. Her får vi et interessant innblikk i tanker og problemstillinger knyttet til Vigelands lange kunstneriske virke. Det åpnes opp for innspill og spørsmål fra publikum.

 

Boklansering:

Pål Vigeland – When Metal Becomes Nature

av Gunnar Danbolt / Jorunn Veiteberg

Denne boken, utgitt av Arnoldsche Art Publishers, omhandler Pål Vigelands lange kunstneriske virke. I forlagets katalog står det blant annet: ”Pål Vigeland har arbeidet som metall-kunstner i nesten femti år. Alt han noensinne har laget – fra smykker og fat til offentlige utsmykninger og skulpturer – karakteriseres ved presisjon og stringens. Boken viser kontinuiteten i hans kunstneriske virke fra de tidligste år til i dag, samtidig som vi får innblikk i uventede vendinger gjennom årene. De intrikate og nitide håndverksmetodene som er grunnlaget for Pål Vigelands arbeider, er vanskelige å forstå når man står foran en ferdig skulptur. Boken består av en rekke fotografier av kunstneren i arbeid. De mange nærbildene gir oss anledning til å komme helt tett inn på skapelsesprosessen – og til å forstå hvor nøyaktig og tidkrevende denne prosessen er.

Pål Vigeland (f. 1944 i Oslo) studerte på Werkkunstschule, Schwäbisch Gmünd i Tyskland og Vestlandets Kunstakademi i Bergen. Han var ansatt som designer i Theodor Olsen sølvvarefabrikk i Bergen fra 1968 til 1981. Eget verksted fra 1981 i Bergen, senere fra 2001 i Oslo. Separat- og gruppeutstillinger i inn- og utland. Kirkeutsmykninger og offentlige utsmykninger.”

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.