Ørnulf Opdahl

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Litografier og etsninger

12. oktober 2019 – 3. november 2019


ÅPNING MED KUNSTNERSAMTALE LØRDAG 12. OKTOBER KL. 14.00


Åpningen innledes med en samtale mellom Opdahl og kunsthistoriker Einar Wiig, med rom for spørsmål fra publikum.

 

 

Ørnulf Opdahl trenger knapt nærmere presentasjon. Han er en av Norges mest velrennomerte kunstnere og står som en av de fremste tolkerne av Vestlandsnaturen. Med maleriske, røffe strøk fanger han det skiftende lyset over det dramatiske landskapet. Han kan også beskrives som en presis kolorist som får fram fargemangfoldet i landsdelens natur.

Ørnulf Opdahl er også en meget anerkjent grafiker som gjennom ulike grafiske teknikker uttrykker opplevelser av skiftende værlag i det vestlandske landskapet. Bildene  forteller ikke minst hvor opptatt Opdahl er av lyset og lysvirkninger i naturen. 

Opdahl er representert i alle landets kunstmuseer og større samlinger, foruten en rekke samlinger og museer i utlandet. I 2017 publiserte prof. emeritus Gunnar Danbolt et større verk om kunstneren. Opdahl viste arbeider sammen med Dronningen og Kjell Nupen i Galleri Langegården i august 2012, i tillegg til at han stilte ut separat i galleriet i 2017.

 

 

 

 

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.