Feng Xian Lin

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Livsfase

9. november 2019 – 8. desember 2019

Åpning lørdag 9. november kl. 14.00

Åpningstale ved billedkunstner Erling Valtyrson

 

Det er en begivenhet når Feng Xian Lin (f. Kina 1960) viser sin fjerde utstilling i Galleri Langegården. Hun har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Changsha, Hunan i Kina og har arbeidet med en rekke ulike teknikker som eksempelvis foto, kalligrafi, akvarell og skulptur. Feng Xian Lin har designet og illustrert barnebøker og utgitt andre bøker - og har stilt ut i Berlin, London, Paris og flere steder i Kina, i tillegg til utstillingssteder i Norge.

De senere årene har hun med stor energi konsentrert seg om maleri på lerret. Motivene finner hun ofte i hagen og i naturen i nærområdet på Fjøsanger - motiv som filtrert gjennom hennes livserfaringer og sterke form- og fargesans får en ekstraordinær nerve og tilstedeværelse. Et stort publikum omfavner hennes bilder med interesse og glede.

Om arbeidet frem mot denne utstillingen skriver Feng Xian Lin selv:

"I spennet mellom figurasjon og abstraksjon i mitt arbeid, kommer tankene om min egen livsfase inn, med sine smertefulle kamp, tunge tanker og med sin følelsesmessige dybde. Men når verkene når publikum, blir de levert og presenterer seg i en positiv konsentrasjon av energi.»

 

 

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.