Christopher Rådlund

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Fra Aftenlandet. Maleri og grafikk

14. mars 2020 – 10. mai 2020

Gjenåpning! Siste helg!

Lørdag 9. og søndag 10. mai har du sjansen til endelig igjen - og for siste gang - å oppleve Christopher Rådlunds strålende utstilling "Fra Aftenlandet. Maleri og grafikk".

Vi tillater 10 personer i galleriet samtidig, for å være sikre på at det skal være enkelt å holde en meters avstand til andre gjester.

Galleriet holder åpent 12 - 16 begge dager.
Hjertelig velkommen til en stor kunstopplevelse!

Kontakt gjerne galleriet om du har spørsmål, eller ønsker en privat visning av utstillingen: Tlf. 41 42 09 50

 

 

Det er en begivenhet når Christopher Rådlund  (f. 1970, Gøteborg) nå for første gang på tjue år viser sine arbeider i Bergen. Rådlunds bilder er vakre med sine grå, hvite og sorte toner - med en patina av blåtoner, oker, brent umbra. Motivene er ofte landskap: Det er ensomme trær, voldsomme bølger, mektige fjell og dramatiske skyformasjoner, ofte mot en lysende klar himmel. I den senere tid har han arbeidet med motivet strandet hval - et dystert motiv som er nåtidsaktuelt og et «ur-bilde» på samme tid.

Utførelsen av alle arbeider er preget av at dette er en kunstner med et utsøkt håndlag. Håndverket er ikke hovedsaken, men ligger der simpelthen som en solid base. Om sine arbeider har Rådlund sagt dette: 
"Mitt prosjekt er i stor grad annerledes enn hos de vanlige norske figurative kunstnere. Utgangspunktet er klassisk figurative idealer. Men jeg har et ønske om å revitalisere disse idealene og forestillingen blant, og om, figurative malere. Det er et uoppfylt potensial i det figurative, håndverksbaserte, tradisjonelle maleriet.»

Christopher Rådlund er utdannet ved Konstindustriskolan i Göteborg, Statens Håndverks og Kunstindustriskole i Oslo, Konsthögskolan i Umeå og Kunstakademiet i Oslo. Rådlund har også utgitt tidsskriftet Kilden og har vært gjesteredaktør i Aorta. Han er også kjent for sitt samarbeid med komponisten Marcus Paus. Christopher Rådlund er en av drivkreftene bak kulturinstitusjonen Frie Kunster i Oslo. Rådlund vant for noen få år siden konkurransen om å tegne en minnemynt for Norges Bank i forbindelse med Høyesteretts 200-årsjubileum. https://www.norges-bank.no/aktuelt/nyheter-og-hendelser/Pressemeldinger/2014/Pressemelding-24-oktober/   

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 91 56 67 88. Åpningstider: torsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.