Jan Erik Willgohs

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

I storm og stille

24. oktober 2020 – 15. november 2020

 

På grunn av økt koronasmitte og nye restriksjoner i Bergen, ser galleriet seg nødt til å holde stengt inntil videre. Den pågående, vakre utstillingen med Jan Erik Willgohs' malerier blir imidlertid hengende i galleriet ut utstillingstiden, men kan bare besøkes etter avtale med gallerist Anne Sofie Bertelsen på telefon 414 20 950.

 

 

Jan Erik Willgohs (f. 1952 i Bergen) er en sentral kunstner i det bergenske kunstmiljøet og har hatt et utall utstillinger i inn- og utland gjennom sine mange år som kunstner. Hans arbeider er innkjøpt til en rekke samlinger som Samtidskunstmuseet i Oslo, Bergen Kunstmuseum (nå KODE), Norsk Kulturråd og Statens Konstråd i Stockholm. I 2013 ble et maleri av Jan Erik Willgohs valgt ut til å pryde diplomet for Nobels Fredspris. Willgohs har sin utdannelse fra Statens kunstakademi, Oslo; Konsthögskolan, Stockholm og Royal College of Art, London. Utstillingen i Galleri Langegården er hans tolvte utstilling her - det er en stor glede å presentere hans arbeider til et forventningsfullt publikum.

Jan Erik Willgohs om sine arbeider:
All kunst (og vitenskap) har sitt utsprung fra - og fremkommer av -  observasjon av naturen. Ikke bare ved sin ytre fremtoning, men ved sin struktur på mange plan.
Kunsten blir først relevant når en, bevisst eller ubevisst, gjenkjenner noe av ens egen natur og person i den. Dette gjelder såvel for kunstneren i atelieret som for tilskueren i galleriet.
Det er en refleksjon av eget liv jeg søker mine i bilder under tilvirking. En refleksjon som kan skape nødvendig fremdrift og fordypning. Mitt håp er at andre, ved visninger, finner sin egen refleksjon i mine bilder. Arbeidene på denne utstillingen er malt i Bergen og i Indonesia, med spennvidde i inntrykkene. De åpne himmelbildene byr en inn i et rom for lengsler. Og de frodige vekstbildene reflekterer livets gåtefulle veg.

Se også kunstnerens nettsider: https://www.willgohs.info

 

 

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.