Line S. Hvoslef

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Nye landskap

2. oktober 2021 – 24. oktober 2021

Åpning i Galleri Langegården lørdag 2. oktober kl. 14.00 - 16.00. 

Line S. Hvoslef ( f. 1965, bor og arbeider i Bergen og Steigen, Nordland) har markert seg sterkt i det bergenske kunstliv siden hun gikk ut fra Vestlandets kunstakademi ( Kunsthøgskolen i Bergen) i 1992. Hun har vist et utall utstillinger i inn- og utland, bl.a. ved Galleri S.E ( Bergen) Galleri Gann ( Sandnes), Galleri LNM ( Oslo), Copenhart Gallery ( København), Galleri M ( Potsdam,  DE) og har deltatt på Høstutstillingen. I tillegg har hun startet og driftet TARE Steigen Artist In Residence i Nordland fra 2015 - 2021. Hun har samarbeidet med komponisten Mansoor Mani Hosseini og Jostein Stalheim om videoprosjekter. 

Blant svært mange andre prosjekter i inn- og utland, har hun også vært en av  initiativtakerne og i arbeidsgruppen for LOKALT 2015, 27 kunstnere i Gamle Bergen fengsel. 

Hvoslefs arbeider har blitt kjøpt inn til  KODE,  Haukeland universitetssykehus, Tromsø kommune, Bergen kommune, Havforskningsinstituttet, Norsk Kulturråd, Grieg Foundation, Hordaland fylkeskommune m.fl.

Et stort antall utsmykkinger er utført, bl.a. ved Haukeland universitetssykehus, Gjensidige Bergen,  Bergen kulturskole, Øygarden Lokalmedisinske Senter og Odinsvei bosenter, Bergen.

 

Line S. Hvoslefs bilder har en nesten utenomjordisk skjønnhet - og er kraftfulle og vare på samme tid. 

 

Hvoslef skriver om sine nye arbeider:

"Jeg har alltid vært opptatt av et fabulerende billedspråk. Selv om bildene ofte ser planlagt og presise ut, arbeider jeg intuitivt der prosessen er en dialog mellom meg og det som måtte oppstå på lerretet.

Tittelen « Nye landskap» kan like gjerne være «Gamle landskap» eller «Fremtidige landskap» . Jeg synes det er fascinerende å oppheve tidsaspektet, og at en i tanken kan være i fortid, samtid og fremtid på en gang.

Landskapene er altså ikke reelle landskap, men mentale, tenkte landskap der jeg ønsker å stimulere fantasien. Jeg er opptatt av det underbevisste og de rom som ligger utenfor det hverdagslige.
For meg er det nødvendig å kunne gå inn i denne tilstanden, og gjennom den bidra til at bildene oppleves mer personlige.

Eller som den svenske billedkunstneren Karin Mamma Andersson sier ; « man øser fra sin egen brønn- hvor skulle en ellers øse fra»

Jeg hører ofte musikk når jeg arbeider. Gjerne filmmusikk. Kanskje fordi denne er laget nettopp for å skape visuelle forestillinger.
Jeg er opptatt av en dramatisk spenning i bildene, noe som kan oppstå når jeg stiller uventede og «gale» elementer opp mot hverandre.

Teknisk arbeider jeg transparent med olje kombinert med tegnede elementer i tusj.
Med det transparente vil jeg få frem spenningen i det vi ser og det som delvis er skjult.»

Se også Hvoslefs hjemmeside: https://www.hvoslef.no

Foto: Ole G. Hvoslef. 

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 91 56 67 88. Åpningstider: torsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.