Feng Xian Lin

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Ny opplevelse

30. oktober 2021 – 21. november 2021

Åpning lørdag 30. oktober kl. 14.00.

Åpningstale ved Bjørn I. Follevaag
Musikalsk innslag ved Yuyue Zheng

Feng Xian Lins bilder har en helt spesiell nerve, tilstedeværelse og sjenerøsitet. På denne utstillingen viser hun maleri på lerret og pastelltegninger. Motivene finner hun overalt, ofte i den nære naturen - blomstrende planter i hage og hus. Her får «hverdagslige» motiv som blomstrende krokus  -  gjennom kunstnerens farge- og formsans og penselstrøk - en poetisk kraft betrakteren blir berørt av. Mange av bildene er i det store formatet, eller kunstneren beveger seg helt tett innpå sitt motiv. Slik løfter hun også frem og gir betydning til motivet. I vannlilje-bildene vendes tankene naturlig nok mot Monet - men med Feng Xian Lins røtter i en ikke-vestlig kultur, skapes også noe helt særegent og nytt i disse bildene.

Feng Xian Lin (f. Kina 1960 /bor og arbeider i Bergen) har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Changsha, Hunan i Kina og har arbeidet med en rekke ulike teknikker som eksempelvis foto, kalligrafi, akvarell og skulptur. Hun har designet og illustrert barnebøker og utgitt andre bøker - og har stilt ut i Berlin, London, Paris og flere steder i Kina, i tillegg til utstillingssteder i Norge. Hennes arbeider er kjøpt inn til private samlinger i Norge og i utlandet (1996 - 2021) og 10 malerier til Åsane Sykehjem er innkjøpt av Bergen Kommune i 2021. 

      

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 91 56 67 88. Åpningstider: torsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.