Alf Ertsland

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Mitt landskap

24. november 2021 – 19. desember 2021

      

Hvis du ønsker å få tilsendt komplett verksliste med fargebilder, formater og priser: send mail til langegaarden@gmail.com

 

………………………………………………………………………………...

Alf Ertsland (f. 1946 i Kvinnherad, bor og arbeider i Oslo) er en av våre sentrale kunstnere. Han har gjennom årene hatt et stort antall utstillinger i inn- og utland, og hans arbeider er kjøpt inn til f.eks. Nasjonalmuseet, Norsk kulturråd, Bergen Billedgalleri (KODE), Riksgalleriet, Stavanger Kunstmuseum, H.K.H. Dronning Sonjas kunstsamling, Sogn og Fjordane Kunstmuseum og Nordisk Kunstsenter, Helsinki. Utsmykninger omfatter bl.a. Politihøgskolen, Ullevål Sykehus og Refsnes Gods, Moss.

Alf Ertslands malerier - mettet med farge i tykke, taktile strøk - inngir en følelse av noe naturlig og uforfalsket. Farger og motiv kan ofte gi assosiasjoner til folkekunst fra gammel tid.   

 

 

 

Alf Ertsland skriver om sine arbeider:

"Utgangspunktet for mine arbeider har vært natur og kultur.
Jeg er oppvokst i Sunnhordland med  naturen som lekeplass.
I alle år har jeg hatt en fascinasjon for vår felles norske kulturarv, og spesielt  bondekulturen med sin frodige og rike tradisjon av håndverk og  kunst.
Jeg har dessuten en klassisk franskinfluert malerutdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo.
Jeg skiller ikke mellom figurativt og nonfigurativt. Alt handler om bearbeidelse av inntrykk, og leting etter  berøringspunkt  mellom innhold og form.
Det har i de senere årene  oppstått et behov av å  forene tanker og ideer fra tidligere arbeider med erfaringer fra senere årene. Dette gjelder spesielt for en del  av mine arbeider innen grafikk.
Jeg har i den siste tiden arbeidet med foto og kan se en viss påvirkning  fra dette både i maleri og grafikk.»

 

Se også Ertslands egen nettside.

Utstillingen står t.o.m. 19. desember.

 

 

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 91 56 67 88. Åpningstider: torsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.