Sigrid Szetu

Bilde 0

Bilde

Maleri og collage/mixed media

12. mars 2022 – 3. april 2022

 

"Solen skinner igjen på en blå vårhimmel, samtidig faller det rødt i ukrainsk snø. Dette bringer til minnet Charles Dickens' velkjente åpningslinje i “A tale of two cities”, "It was the best of times, it was the worst of times“. Vi befinner oss nå i en forunderlig tid full av motsetninger.  
Jeg er utvilsomt en kolorist som tolker og bearbeider min plass i verden utifra farger og deres relasjon til hverandre. Målet har alltid vært å skape et bilde som er vakkert og sant. En sannhet som lever både i sin tid og utenfor den, og det er gjennom samspillet mellom farge og form at et hellig ekvilibrium oppsøkes."

Sigrid Szetu, 2022

 

Sigrid Szetu bor og arbeider i Nyksund i Vesterålen – siden 2003 har dette vært hennes base. Hun har sin utdannelse fra Camberwell School of Art i 1976. Etter dette bodde og arbeidet hun på Borneo i 7 år, en tid som har satt tydelige spor i hennes kunst. I 1983 var hun en av stifterne av det toneangivende og banebrytende Galleri 3,14 som brakte kunst fra hele verden til Bergen – og som førte henne som en av de første vestlige kunstnere til utstillinger i nasjonalgalleriene i Beijing, Calcutta og Ulan Bator.

Da Szetu flyttet nordover til Nyksund, gikk hun inn i en ny fase i sitt kunstnerskap. For Szetu har Nyksund hatt en enorm betydning: Det å leve der i stillheten og det dramatiske landskapet har virket forløsende på henne som kunstner. Her har hun funnet den roen og de omgivelsene som har satt henne i stand til virkelig å gå dypt inn i arbeidet. Og for Szetu er det ikke mørket som dominerer den nord-norske vinteren: «Fargene i mørketiden er så spektakulære», sier Szetu. Uten kunstig belysning, trer det fram et vell av farger i vintermørket.

 

Utstillingen er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond. 

 

 

 

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 41 42 09 50. Åpningstider: onsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.