Yngve Henriksen

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Minnenes landskap

1. oktober 2022 – 23. oktober 2022

Åpning i Galleri Langegården lørdag 1. oktober kl. 14.00

 

Utstillingen åpnes av Sigrid Szetu.

Kunstneren vil være til stede.

………………………………………………………………………….

 

Yngve Henriksen skriver om sine nye arbeider: 

 

"Bildene mine handler om landskapet jeg bor og lever i. Lofoten har hele tiden vært min inspirasjonskilde. Jeg bearbeider opplevelser, inntrykk og erfaringer i mine arbeider. Summen av dette blir mine historier. Minner og samtid handler det om. Og poesien som bor i en hverdag. Det visuelle mangfoldet som bor i selve landskapet ser vi og opplever vi på ulike vis. Hva vi ser og tenker om det baserer seg på ens egne erfaringer og opplevelser, men det er det samme landskapet vi bor i. Jeg har en opplevelse av at landskapet er av både sterk fysisk og mental karakter. Det bor så mye poesi i det, og mye av vår identitet. Det blir et slags speil på hvem vi er. Jeg tenker at det å åpne blikket ut mot landskapet også er en måte og åpne en indre horisont på. Et sted å feste blikket. Hvert lerret har sin historie, men betrakteren ser og opplever bilder på ulike vis med sitt indre øye. Bilder er for meg sjelens speil. Det er ordløst alt sammen. Det er derfor jeg maler.
Billedspråket befinner seg i et grenseland mellom figurasjon og abstraksjon. Jeg har ulike måter å nærme meg det å male på. Det kan være basert på skisser, men også være direkte, spontant og intuitivt. Disse ulike veiene gir ulike prosesser og resultat. Kunstuttrykket er en bearbeiding, demping og transformasjon av landskap og et levd liv. Det er selve det bærende prinsippet. Det at et kunstverk er laget av en hånd og et temperament betyr noe. Spesielt i en tid med så mye digitalt fokus.»

 

Yngve Henriksen viser malerier i denne utstillingen, men jobber også på papir med ulike teknikker, og i tekstile materialer. Han har gjennom årene 1990 - 2022 primært jobbet med separatutstillinger, de seneste årene bl.a. hos Galleri G Guddal / Rosendal 2021, Galleri Helle Knudsen / Stockholm 2020 og KHÅK Kunsthall / Ålesund 2019.
Han har også jobbet med utsmykninger til bl.a Oslo Tinghus, Hurtigruten MS Finnmarken, Universitet i Tromsø, Flakstad Kirke, Statoil Snorre A plattformen, Statoil Hammerfest Snøhvitprosjektet og Kystverket Kabelvåg.

Hans arbeider er innkjøpt til  en rekke private, kommunale, fylkeskommunale og offentlige samlinger i Norge og Sverige 1990 - 2022  - bl.a Nordnorsk Kunstmuseum, DNB, Nordea, NRK, HM Dronning Sonjas Kunstsamling, Universitetet i Tromsø, Sysselmannskontoret Svalbard, Statens Konstråd Sverige, Värmlands Museum og Sveriges Television.

Se også Yngve Henriksens Facebookside: https://www.facebook.com/yngvehenriksenart?locale=nb_NO   

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 91 56 67 88. Åpningstider: torsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.