Jan Erik Willgohs

Bilde 0

Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde Bilde

Vekster og åpne rom

29. oktober 2022 – 20. november 2022
Jan Erik Willgohs (f. 1952 i Bergen) er en sentral kunstner i det bergenske kunstmiljøet og har hatt et utall utstillinger i inn- og utland gjennom sine mange år som kunstner. Hans arbeider er innkjøpt til en rekke samlinger som Samtidskunstmuseet i Oslo, Bergen Kunstmuseum (nå KODE), Norsk Kulturråd og Statens Konstråd i Stockholm. I 2013 ble et maleri av Jan Erik Willgohs valgt ut til å pryde diplomet for Nobels Fredspris. Willgohs har sin utdannelse fra Statens kunstakademi, Oslo; Konsthögskolan, Stockholm og Royal College of Art, London.

 
Willgohs skriver:

"Jeg fyller 70 år under denne utstillingen og kan i år se tilbake på over 50 år som kunstner. Det er den trettende utstillingen jeg holder på Galleri Langegården siden min første der, i 1985. Et lokale jeg derfor kjenner svært godt og hvor jeg kan skreddersy en utstilling fra bunnen av.

Utstillingen her er gitt tittelen; Vekster og åpne rom. Men denne kunne også  vært spissformulert til; Ville vekster og høye himler. Utgangspunktene for mitt billedskapende er de naturmotivene i nærmiljøet jeg anser har i seg muligheter for et spesifikt billedinnhold. Dette innholdet utvikles så frem gjennom bildenes struktur, komposisjon og fargespekter.

Innholdet jeg ønsker å gestalte i bildene, er hva jeg selv til enhver tid selv har behov for i mitt eget liv, hvilke krefter jeg ønsker og lengter etter. Og det blir mye fokus på energi, harmoni og lys. Når bildene trer ut av atelieret og nå stilles ut i det offentlige rom opptår en ny situasjon. Da er mitt personlige utgangspunkt og mine behov ganske uvesentlige, da handler det om hvordan bildene kan ha et potensiale til å angå og treffe tilskuernes i deres egne liv, på tilskuernes premisser."

 


Se også kunstnerens nettsider: https://www.willgohs.info

Galleri Langegården, Straumeveien 17 A, 5073 Bergen. Tlf. 91 56 67 88. Åpningstider: torsdag - søndag 12 - 16, og etter avtale.