Mandag - Onsdag
Stengt
Torsdag - Søndag
12:00 - 16:00
Telefon91566788

Gallerist og kurator

Bjørn Inge Follevaag

Bjørn Inge Follevaag er freelance kurator, utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (2008–2010). I arbeidet med å bygge broer til kunstnere fra verden utenfor Norge fikk Follevaag en sentral rolle i formidlingen av utenlandsk kunst til Bergen og Vestlandet. Han er bl.a. kjent for sitt inngående kjennskap til det kinesiske samtidskunstfeltet  og har samarbeidet med Kina siden 1990. 

I 2015 kuraterte han, sammen med et sterkt team fra Kina (Feng Boyi), Norge (Erlend Høyersten) og Danmark (Pernille Tagaard Dinesen) AROS kunstmuseums inntil da største suksess;  «A New Dynasty - Created in China».

Prosjektet «Real Life Stories/Skin, Flesh & Bone» for KODE/3,14 fikk kunstkritikerprisen i 2012. Og prosjektet «Beyond G(l)aze» for KODE/Jinji Lake Art Museum fikk også strålende kritikker. Follevaag er også medlem av Norsk Faglitterær Forfatterforening og arbeider dessuten som oversetter og skribent.

Follevaag mottok i 2014 Bergen Kommunes kulturpris for sitt arbeid med å vise utenlandsk kunst i Bergen og på Vestlandet.